Industri Nyheder

Plastformstruktur

2021-06-18
Plaststøbestruktur: Den inkluderer hovedsagelig en hunform med et variabelt hulrum, der består af et kombineret substrat til en hunform, en hunkomponent og en kombineret kortplade til hunform. Den konvekse form kombinerer substratet, den mandlige formkomponent, den mandlige kompositkort og formen Et hul med en variabel kerne, der består af en hulrumsafskæringskomponent og en sideskåret kombineret plade.
For at forbedre plastens ydeevne skal forskellige hjælpematerialer, såsom fyldstoffer, blødgørere, smøremidler, stabilisatorer, farvestoffer osv., Tilsættes polymeren for at blive plast med god ydeevne.
1. Syntetisk harpiks er den vigtigste komponent i plast, og dens indhold i plast er generelt 40% til 100%. På grund af det store indhold og harpiksens karakter bestemmer ofte plastens art, betragter folk ofte harpiksen som et synonym for plast. Forveks for eksempel polyvinylchloridharpiks med polyvinylchloridplast og phenolharpikser med phenolplast. Faktisk er harpiks og plast to forskellige begreber. Harpiks er en uforarbejdet rå polymer, der ikke kun bruges til at fremstille plast, men også et råmateriale til belægninger, klæbemidler og syntetiske fibre. Ud over en meget lille del af plast, der indeholder 100% harpiks, skal de fleste plastmaterialer tilføje andre stoffer ud over hovedkomponentharpiksen. 2. Filler Filler kaldes også fyldstof, som kan forbedre plastens styrke og varmebestandighed og reducere omkostningerne. For eksempel kan tilsætning af træpulver til phenolharpiks i høj grad reducere omkostningerne, hvilket gør phenolplastik til en af ​​de billigste plastmaterialer, og på samme tid kan det forbedre den mekaniske styrke betydeligt. Fyldstoffer kan opdeles i to typer: organiske fyldstoffer og uorganiske fyldstoffer, førstnævnte såsom træmel, klude, papir og forskellige stoffibre, og sidstnævnte såsom glasfiber, kiselgur, asbest, carbon black og så videre.
3. Blødgørere Blødgørere kan øge plastiks plasticitet og fleksibilitet, reducere skørhed og gøre plast lettere at behandle og forme. Blødgørere er generelt højkogende organiske forbindelser, der er blandbare med harpiks, ikke-toksiske, lugtfri og stabile over for lys og varme. De mest anvendte er phthalatestere. F.eks. Kan der ved fremstillingen af ​​polyvinylchloridplast opnås blød polyvinylchloridplast, hvis der tilsættes flere blødgørere. Hvis der tilsættes ingen eller mindre blødgørere (mængde <10%), kan der opnås stiv polyvinylchloridplast. .
4. Stabilisator For at forhindre, at syntetisk harpiks nedbrydes og beskadiges af lys og varme under forarbejdning og brug, og for at forlænge levetiden, skal der tilsættes en stabilisator til plasten. Almindeligt anvendt er stearat, epoxyharpiks og så videre.
5. Farvestoffer Farvestoffer kan fremstille plast i forskellige lyse og smukke farver. Almindeligt anvendte organiske farvestoffer og uorganiske pigmenter som farvestoffer.
6. Smøremiddel Rollen med smøremidlet er at forhindre, at plasten klæber til metalformen under støbning, og samtidig gøre plastens overflade glat og smuk. Almindeligt anvendte smøremidler inkluderer stearinsyre og dens calcium- og magnesiumsalte. Ud over de ovennævnte additiver kan flammehæmmende midler, skummidler, antistatiske midler osv. Også tilsættes plasten.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept